Cookiepolicy Bytbil.com

Om lokal lagring av data - cookies och annan liknande teknik
Senast uppdaterad den 30 augusti 2017

INLEDNING

Det är viktigt att du som användare känner förtroende för oss. Bytbil arbetar därför med att skydda din personliga integritet. En viktig del av detta är att ge dig som användare så mycket information som möjligt om hur vi använder dina personuppgifter. Detta omfattar hur vi använder lokal lagring av data och annan liknande teknik.

VAD MENAS MED LOKAL LAGRING AV DATA, COOKIES OCH ANDRA LIKNANDE TEKNIKER?

Lokal lagring av data innebär att olika typer data lagras lokalt på din enhet (t.ex. dator, mobiltelefon eller surfplatta) via din webbläsare. Lokal lagring av data kan till exempel innehålla användarinställningar, information om hur du har surfat, vilken webbläsare du använder, vilka annonser som har visats för dig och liknande beteende på de webbsidor som vi samarbetar med. Sådana uppgifter kan användas för att personifiera innehåll och funktioner i våra tjänster i syfte att göra ditt besök anpassat och meningsfullt för dig.

En typ av lokal lagring av data är cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din enhet (t.ex. dator, mobiltelefon eller surfplatta) vilken gör det möjligt för oss att känna igen din webbläsare. Cookies innehåller ingen direkt identifierbar information avseende dig (såsom namn, adress, telefonnummer etc.) utan endast information om din webbläsare och den aktivitet som har skett genom webbläsaren.

Vi använder oss också av andra, liknande tekniker såsom webb-beacons och pixeltaggar.  Dessa är tekniker som kan känna igen cookies och andra identifierare och som gör det möjligt för tredje parter att placera cookies i din enhet. Webb-beacons kan bland annat användas för att bestämma vilka annonser som ska visas i din webbläsare.

I detta dokument används termen ”lokal lagring av data” som ett samlingsnamn för cookies, webb-beacons, pixeltaggar och annan liknande teknik.

VARFÖR ANVÄNDER BYTBIL LOKAL LAGRING AV DATA?

Vi använder lokal lagring av data för en rad ändamål. Exempelvis för att kunna leverera våra tjänster till dig; ge dig relevant, personifierat innehåll när du besöker våra webbsidor; mäta och analysera trafiken på våra webbsidor; förbättra våra tjänster; och för riktade annonser. Mer information om detta finns nedan.

VILKA ANDRA AKTÖRER ANVÄNDER LOKAL LAGRING AV DATA I BYTBILS TJÄNSTER?

Vi använder oss av lokal lagring av data och tillåter våra underleverantörer att använda lokal lagring av data när de levererar tjänster till oss. Sådana underleverantörer måste följa personuppgiftsbiträdesavtal och får inte använda data som lagrats för andra ändamål än att leverera tjänster som vi har beställt.

Vi erbjuder också tredje parter en möjlighet till lokal lagring av data på din enhet när du besöker våra tjänster.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN FÖR LOKAL LAGRING AV DATA

a) För att leverera och anpassa tjänsterna efter din användning

Viss lokal lagring av data är nödvändig för att du ska kunna använda våra tjänster. Detta gäller till exempel information om dina inställningar, vilket visar oss hur tjänsterna ska presenteras i din webbläsare.

Lokal lagring av data används också för att vi ska kunna anpassa våra tjänster så bra som möjligt efter din användning, exempelvis för att lagra vilka inställningar som du vill ha vid uppspelning av ljud, för att lagra information om vilken videokvalitet som passar din webbläsare och internethastighet och för specialfunktioner såsom möjligheten att spara din senast gjorda sökning.

b) För att analysera och förbättra tjänsterna

Vi använder olika mätverktyg som ger oss statistik och analyser avseende våra tjänster. Verktygen gör att vi kan känna igen din webbläsare över tid och därmed få information om du har besökt webbsidan tidigare och hur ofta. Dessa verktyg ger oss också möjlighet att få en översikt över hur många unika användare vi har och hur de utnyttjar våra tjänster.

Vidare använder vi information vi har samlat in och analyserat för att utveckla och förbättra våra tjänsterna och andra tjänster i Schibsted Media Group, exempelvis genom att ta reda på vilka tjänster som genererar mycket trafik eller för att kontrollera om en tjänst fungerar som den ska.

c) Annonsering

Vi använder lokal lagring av data i anslutning till den annonsering som sker hos Bytbil och Schibsted Media Group. Genom att göra det kan vi få information om hur ofta du har sett en annons eller en viss typ av annons och hur lång tid det har gått sedan du såg den. Vi använder dessutom lokal lagring av data för att bygga segment och målgrupper för marknadsföringsändamål och för att rikta annonser. Ytterligare information om hur segment och målgrupper skapas i anslutning med annonsering hittar du här:

http://www.youronlinechoices.com/uk/about-behavioural-advertising

I samband med annonsering som sker hos Bytbil och Schibsted Media Group används också lokal lagring av data som vi har placerat när du har besökt andra webbsidor som vi annonserar på. Genom att göra detta kan vi exempelvis få information om att du har besökt en viss webbsida innan du besökte våra webbsidor och sedan rikta annonsering till dig baserat på den informationen. Vi kan till exempel visa dig annonser om resor om du nyligen har besökt en webbsida tillhörande ett flygbolag. Informationen vi får genom lokal lagring av data innehåller inte direkt identifierbar data.

d) Tredjepartsannonsering

I likhet med hur det ser ut på andra kommersiella webbsidor finns det annonser från andra aktörer på Bytbils tjänster. De flesta aktörer använder sig av lokal lagring av data. Lokal lagring av data används för det första för att hitta cookies eller anonyma identifierare på din enhet för att kunna förstå vilka annonser som ska visas eller redan har visats i webbläsaren. Lokal lagring av data används även för att mäta effekten av annonser genom att mäta hur många användare som klickade på en specifik annons och hur många som faktiskt genomförde ett köp.

Dessa bolag kan använda lokal lagring av data för att rikta annonser mot dig på andra webbsidor baserat på ditt besök på våra webbsidor. Mer om denna typ av annonsering kan du läsa här: http://www.youronlinechoices.com/uk/helpful-videos.

HUR KAN JAG HANTERA LOKALT LAGRAD DATA?

I webbläsarens inställningar finner du i regel en lista över alla cookies som finns lagrade för att ge dig en översikt och, om du vill, radera oönskade cookies. Här kan du normalt ange om du accepterar lagring av cookies från webbsidor du besöker, från tredjeparter som är anslutna till webbsidorna och i vissa fall om du vill få ett meddelande varje gång en ny cookie lagras. Vägledning om hur du gör detta i olika typer av webbläsare anges nedan. Din webbläsare lagrar normalt cookies i en specifik folder i din hårddisk, så du kan också undersöka innehållet mer detaljerat.

Det finns vidare tjänster som är utvecklade för att användare ska kunna få en helt uppdaterad översikt över cookies och andra spårningstekniker. Se exempelvis www.ghostery.com eller www.disconnect.me.

Notera: Om du väljer att inaktivera cookies, kan det hindra våra webbsidor från att fungera på avsett sätt. Bland annat kan du behöva logga in varje gång du besöker oss och du kommer kunna få slumpmässiga annonser istället för annonser som är relevanta för dig.

Nedan är en lista om hur lokalt lagrad data kan hanteras i olika webbläsare. Notera att processen för detta kan ändras och att beskrivningen nedan inte alltid nödvändigtvis kommer vara uppdaterad i enlighet.

INSTRUKTIONER FÖR ATT HANTERA COOKIES

HUR KAN JAG KONTROLLERA VILKEN INFORMATION SOM DELAS MED ANNONSÖRER?

Om du vill begränsa informationen som delas med annonsörer kan du ladda ner en så kallad opt-out cookie från olika annonseringsaktörer eller använda andra lösningar, exempelvis www.youronlinechoices.com. Observera att du måste genomföra samma procedur för alla olika enheter du använder och för varje webbläsare i din enhet.

ÖVERBLICK ÖVER DE TEKNOLOGIER VI ANVÄNDER

För att tillgängliggöra och anpassa våra tjänster

Namn på aktör

Namn på teknologin

Beskrivning av vad teknologin gör

Möjlighet till opt-out

Bytbil

bb.alert

Uppmärksamma besökaren på uppdateringar av webbplatsen.

Nej

Bytbil

bb.cookiepolicy

Uppmana besökaren att godkänna cookiepolicyn.

Nej

Bytbil

bb.filters_toggled

Sparar besökarens val av “Öppna fler filter” vid sökning/filtrering av fordon. Används för att förbättra användarupplevelsen.

Nej

Bytbil

ASP.NET_SessionId

Vår webbplats är baserat på Microsofts webbplattform ASP.NET som använder en sessionscookie som innehåller ett ID för att identifiera en användare mellan sidvisningarna under en session. Den stannar inte kvar på användarens enhet mellan sessionerna.

Nej

Bytbil

bb.ViewItemType

Sparar besökarens val av visningssätt av radannonser i träfflistan (galleri eller lista). Används för att förbättra användarupplevelsen.

Nej

För analys och funktionella förbättringar

Namn på aktör

Namn på teknologin

Beskrivning av vad teknologin gör

Möjlighet till opt-out

Hotjar

__hstc

Hotjar används för att undersöka användarnas beteende på webbplatsen i syfte att förbättra användarupplevelsen.

Ja

Xiti

xtan, xtant, xtvrn

Xiti samlar in data om trafiken på bytbil.com, till exempel vilka sidor och delar på webbplatsen som oftast används. Statistiken används för att förbättra användarvänligheten.

Ja

Google Analytics

_gat, _ga, _gid, _gtm

Google Analytics samlar in data om trafiken på bytbil.com sidor, till exempel vilka sidor och delar på webbplatsen som oftast används. Statistiken används för att förbättra användarvänligheten.

Ja

För att utveckla och förbättra våra tjänster

Namn på aktör

Namn på teknologin

Beskrivning av vad teknologin gör

Möjlighet till opt-out

Schibsted

_pulse2data

Spårar besökarens användning av webbplatsen för att samla insikter i och förståelse om våra besökare och hur vi kan förbättra våra tjänster. Uppgifterna delas med andra bolag som ingår i Schibsted Media Group.

Nej

Kantar Sifo

__couid

Spårar endast registrerade Sifo-panelisters användning av webbplatsen. Data aggregeras och analyseras i syfte att samla insikter i och förståelse om våra besökare.

Nej

För annonsering

Namn på aktör

Namn på teknologin

Beskrivning av vad teknologin gör

Möjlighet till opt-out

Adform

C, cid

Adforms teknologi används för att visa displayannonser på webbplatsen. Uppgifter som lagras används bl a för att hålla reda på om en besökare sett en annons under en viss period och därmed kunna styra om den ska visas igen eller inte.

Ja

Emediate

eas_optout, eas_uid, eas_fr, eas_gr_fr, eas_cre_fr, eas_pc, eas_ret, eas_geo, eas_pd_2

Emediates teknologi används för att visa displayannonser på webbplatsen. Uppgifter som lagras används bl a för att hålla reda på om en besökare sett en annons under en viss period och därmed kunna styra om den ska visas igen eller inte.

Ja

Annonsering från tredje parter

Namn på aktör

Namn på teknologin

Beskrivning av vad teknologin gör

Möjlighet till opt-out

Criteo

CEM, eid, uid, zdi

Lagrar information om vilka webbplatser en besökare besökt. Den informationen används sedan för att bytbil.com ska kunna göra riktade annonseringskampanjer på andra webbplatser, t ex Facebook.

Ja

nPario

nPsegs

Samlar in uppgifter om besökarnas användning av webbplatsen i syfte att kunna visa relevanta annonser. Uppgifterna delas med bolag som ingår i Schibsted Media Group.

Nej

Andra tredje parter som varierar över tid

cookie

Cookies sätts vid var tid av displayannonsörer. Det sker i syfte att mäta och följa upp resultatet av displayannonsering på vår webbplats.

Via

www.youronlinechoices.com

KONTAKTINFORMATION

Om du har frågor om Bytbils användning av lokalt lagrad data kan du kontakta oss på kundservice@bytbil.com.

Byt Bil Nordic AB

Org. nr 556560-3619