Hur lägger jag till en ny sida på vår mallhemsida?

Ni kan enkelt skapa upp egna sidor - och de byggs upp av så kallade Innehållsblock. Där kan man övergripande ställa in vad för innehåll (blocktyp) man vill använda sig av och vilken information som ska hämtas över. På så sätt kan man enkelt skapa upp olika vyer som använder det dynamiska innehållet (Innehållstyper) ni skapat upp sedan tidigare.

Innehåll

Fyll i sidans titel som ni vill ska synas som rubrik. För att lägga till ett innehållsblock klickar ni på den orangea knappen ”Lägg till innehåll”.

Innehållsblock

Fyll i blockets rubrik (ni kan även välja att dölja denna rubrik på sidan). Bestäm hur brett blocket ska vara på sidan (25% 33% 50% 75% 100%).

Vill ni att två innehållsblock ska ligga bredvid varandra ställer ni in dessa på ex. 50%/50%. För att ett innehållsblock ska ta upp en rad väljer ni antingen 100% eller bockar i ”Radbryt efter blocket”, bestäm sedan vilken typ av innehåll som ska hämtas och ställ in dess separata inställningar.

Fullbredd

Om ni har en fullbreddshemsida kan ni även välja att visa blocken som fullbredd så att de alltid tar upp webbläsarens fulla bredd. I rullgardinsmenyn ”Visa som fullbredd” kan ni göra följande val:

• Nej: Innehållet kommer visas i mitten av sidan.
  • Ja: Allt innehåll kommer att sträcka sig över hela sida.
  • Ja - med padding: Blocket kommer vara i fullbredd men det även att kommer skapas ett mellanrum mot andra block som läggs in i mallen.

Tänk på att man behöver lägga in den nya sidan i menyn för att denna ska synas i toppmenyn.

Tips! Under fliken SEO kan ni också fylla i egen SEO-information för varje sida. Genom att fylla i detta kan ni göra er sida mer sökbar för sökmotorer som Google.